آذر ۱, ۱۴۰۳

تفاوت و معنای فسخ، تفاسخ و انفساخ

Untitled 1 - تفاوت و معنای فسخ، تفاسخ و انفساخ

در قراردادهای ملکی اکثراً اصطلاحاتی بکار برده می‌شود، که دانستن آن‌ها می‌تواند بسیاری از مشکلات شما پس از قرارداد را برطرف کند. گاهی در قراردادی بسته به توافق میان طرفین و یا شرایطی که برای قرارداد در نظر گرفته‌شده، از اصطلاحاتی استفاده می‌شود که از معنی و مفهوم آن‌ها در هیچ جای قرارداد نوشته‌نشده، در این صورت است که می‌توان به‌سادگی اصطلاحی را جای دیگری در قرارداد نوشت همانند مالکیت مشترک و اختصاصی؛ آنگاه شما می‌مانید و یک پشیمانی بزرگ پس از قرارداد به دلیل عدم اطلاعات کافی؛ حال در مطلب امروز به تفاوت فسخ ، تفاسخ و انفساخ خواهیم پرداخت.

فسخ به چه معناست؟

فسخ به معنای برهم زدن یک قرارداد است. فسخ قرارداد به‌موجب شروطی که از قبل در قرارداد ذکرشده است امکان‌پذیر است. این فسخ می‌تواند یک‌طرفه و یا دوطرفه باشد  که در اصطلاح به آن شرط فسخ یا خیار فسخ گفته می‌شود. به‌طور مثال شما در قرارداد ملک خود شرط می‌کنید که اگر فروشنده تا مدت ده روز قیمت کل ملک را پرداخت نکند، معامله فسخ خواهد شد، در این حالت رضایت طرف دوم اهمیتی نداشته و فسخ یک‌طرفه انجام خواهد شد.

تفاسخ به چه معناست؟

تفاسخ همان اقاله است؛ راضی بودن دو طرف معامله در یک قرارداد می‌تواند دلیلی برای برهم زدن معامله شود. در تفاسخ معامله‌ای که به‌صورت صحیح و قانونی انجام‌شده پایان خواهد یافت؛ و زمانی که تفاسخ و یا اقاله صورت می‌گیرد تمامی تعهدات قرارداد ساقط خواهند شد. اگر در متن قرارداد هیچ شروطی در نظر گرفته نشود، هر دو طرف باید ملک و ثمن معامله را به‌صورت قبل به یکدیگر بازگردانند. تفاوت فسخ و تفاسخ نیز در این است که فسخ یک‌طرفه انجام می‌شود و راضی بودن طرف دیگر اهمیتی ندارد؛ اما در تفاسخ پایان دادن به معامله باید با رضایت هر دو طرف باشد.

انفساخ به چه معناست؟

انفساخ درواقع از بین رفتن خود به خودی قرارداد است. گاهی ممکن است به‌حکم قانون این اتفاق بیافتد و رضایت طرفین اهمیتی نداشته باشد و گاهی نیز با رضایت هر دو طرف و یا شروطی خاص این اتفاق خواهد افتاد. مثلاً در قرارداد ذکر می‌شود که اگر یکی از اقساط ملک پرداخت نشود، به‌صورت خود به خودی معامله فسخ خواهد شد؛ درصورتی‌که این شرط به وقوع بپیوندد قرارداد بدون رضایت طرفین و به‌صورت خود به خودی منحل می‌شود. یا مثلاً خانه‌ای معامله می‌شود، اما قبل از تحویل ملک به خریدار به‌موجب آتش‌سوزی و یا زلزله از بین می‌رود؛ در این حالت معامله به‌صورت خود به خودی از بین خواهد رفت.

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.